Het Jonge Dromers Collectief

Presents…

Het Jonge Dromers Collectief presents… is een interdisciplinaire serie waarbij we een podium bieden aan jonge curatoren. Met dit initiatief willen we jongeren activeren bij het bedenken en uitvoeren van hun eigen ideeën. Organiseer een mini festival of een pop-up expo. Een film screening of fashion show. Een middag vol poëzie of een concertavond. De jongeren nemen zelf verantwoordelijkheid voor de avond die ze organiseren, zowel inhoudelijk als budgettair. Ze krijgen een vast budget en worden van begin tot einde ondersteund door een cultuurcoach van Het Jonge Dromers Collectief.

Met dit project willen we jongeren uitdagen creatief te zijn en eindverantwoordelijkheid te voelen. Ze leren hun talenten beter kennen en bouwen een sociaal en creatief netwerk op. Ze leren begroten, budgetteren en plannen en verbeteren hun organisatie-, presentatie- en marketing skills.

Ben jij een curator, muzikant, danser, fotograaf, filmmaker, schrijver of all round creatieveling tussen de 18 en 26 jaar en zou je het leuk vinden een eigen programma samen te stellen in MidWest?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Stuur je beknopte projectplan voor 31 juli 2023 naar flora@inmidwest.nl.

Benieuwd naar vorige edities? bekijk de projecten van Klezmagic, NOB, Sofie de Vroom en Eva Damstra op @jongedromerscollectief.

 

Aftermovie zaterdag 1 okt:

Zomerdromers

In de zomer van 2021 bundelde MidWest de krachten met Het Jonge Dromers Collectief in het project ‘Zomerdromers’. Samen met nieuwsgierige jonge dromers en (semi) professionele makers en doeners bouwen we van stadsdeel West een creatieve werkplaats waarbij we de dromen van jong West waarmaken. 

De Zomerdromers zijn een groep jongeren tussen de 13 en 30 jaar jong die hun dromen willen vertalen naar dit zomerprogramma. Dit kan zijn in de vorm van deelname aan een workshop of project, in de vorm van organisator en eigenlijk alles daartussenin. Wij koppelen deze jongeren met hun dromen aan elkaar en aan ons netwerk en zo ontstaat er een divers aanbod aan workshops, projecten en activiteiten in Amsterdam West.

We helpen de jongeren met de organisatie, ze zorgen zelf voor de promotie, deelnemers en bezoekers. Zo leren ze samen te werken, creatief te zijn, voelen eindverantwoordelijkheid, leren hun talenten kennen en bouwen een sociaal en creatief netwerk op. 

Wat is jouw droom? Deel het met ons en misschien kunnen wij ‘m helpen waarmaken!

Hoodlab x Zomerdromers

In de zomer van 2021 reden Het Jonge Dromers Collectief samen met de Social Designers van Hoodlab twee weken lang op de fiets door heel stadsdeel Amsterdam West om zoveel mogelijk dromen te vangen. Dromen waar we ook echt iets mee gaan doen. Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken? Dan gaan wij dat samen doen!

Stap 1: Dromen – Wat is jouw droom?
Stap 2: Durven – Durf jij die werkelijkheid te maken?
Stap 3: Doen – Wat heb jij daar voor nodig om dit nu te gaan doen?

Check de video en zie hoe de social designers van Hoodlab en het Jonge Dromers Collectief in actie komen in Amsterdam West!

Kijk voor meer informatie op zomerdromers.nl

 

 

Jonge Dromers Podcast

Welkom Jonge Dromers. Welkom in MidWest. De komende weken laten we jou aan het woord. Want er wordt veel over jongeren gepraat, maar wij praten liever met jou.

Flora Dekkers, programmamaker: “Dit gaan we doen in een mini podcast serie van vier afleveringen waarin we elke aflevering twee jonge dromers uitnodigen. Samen met Sieta Keizer gaan we in gesprek over hun persoonlijke visie op deze tijd met als hoofdvraag: Wat is jouw droom? Zeven jongeren die elkaar niet kennen uit verschillende levensfases tussen de 19 en 29 jaar jong delen hun verhalen, angsten en dromen voor de toekomst.
Door met elkaar in gesprek te gaan proberen we elkaar te activeren en enthousiasmeren. Want ook al lijkt het nu stil te staan, het leven gaat straks gewoon weer door!”

 

 

Aflevering 1: Bloem en Tomas

 

Aflevering 2: Niek & Mouad

 

Aflevering 3: Sofia & Kymberlee

 

Aflevering 4: Nelle

 

Sieta Keizer: “Vorig jaar vertelden we in Het Kleine Gymzaalgesprek de verhalen van lokale doeners in corona tijd. In totaal werden de video’s en podcasts zo’n 1200 keer bekeken en beluisterd. En we kregen mooie reacties. We dachten al na over een tweede serie gesprekken. Tot dat we ons realiseerden dat het met de lokale doeners wel goed komt. Maar dat we een hele grote groep jonge mensen om ons heen hebben in MidWest, een groep die we in het begin van de pandemie misschien wel gewoon zijn vergeten. Terwijl ze misschien wel het hardst worden getroffen van ons allemaal.”

Deze podcast serie is een samenwerking tussen MidWest Radio en Het Jonge Dromers Collectief en is te beluisteren via MidWest Radio op alle bekende platforms.

Jonge Dromers: Bloem, Tomas, Sofia, Kymberlee, Niek, Nelle en Mouad.
gespreksleiders: Sieta Keizer & Flora Dekkers
audio montage: Flora Dekkers
video: Bram Budel
jingle: Nelle & Flora
logo’s: Fien Rijks & Tosca Lindeboom

 

 

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.