Gebouw

Vanaf de sleuteloverdracht in 2013 zijn we plannen gaan maken voor het verduurzamen en het klimaatbestendig maken van het gebouw. Zoals het beheersbaar maken van de energiekosten en het gebruiksklaar maken van het gebouw. We pakten tochtstrippen, plaatsten deurdrangers, installeerden thermostaatknoppen op de radiatoren en isoleerden de verwarmingsbuizen door het hele gebouw. Altijd vanuit de focus op zo weinig mogelijk gebruiken en zoeken naar praktische low cost en low tech oplossingen.

In 2016 werden we eigenaar van het gebouw en konden toen grote stappen gaan maken in het herstel van het monument, isolatiemaatregelen en duurzame en efficiënte energie. In 2022 deden we de laatste grote investering. Door isolatie van het dak, vernieuwen van de dakbedekking met Rhepanol, het plaatsen van zonnepanelen en de isolatie van de daklichten in de twee trappenhuizen. Hier vind je een overzicht van al onze investeringen en maatregelen op het gebied van herstel, hergebruik, klimaatbestendigheid, biodiversiteit en energiebesparing.

Ons gebouw ging van een energielabel F in 2016 naar een label B in 2022.

We hebben de afgelopen jaren met een geweldig team samengewerkt aan deze verduurzamingsopgave. Onze dank gaat uit naar Herman van de Berg van Allicht, Robert Slijkhuis van WKZ, Frank Boon van Zuiderlicht, Jurriaan de Bruin van Script, Vincent Wubbels, Daan Molenschot van Klimaatroute, Erik Theissing van het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam


 

 

 

 

 

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.