Gebouw

Ons prachtige monumentale pand is in 1924 gebouwd in Amsterdamse School architectuur. Als een van drie scholen in een bouwblok. Van deze drie scholen in alleen ons gebouw bewaard gebleven. De afdeling Publieke Werken ontwierp en bouwde het scholenblok. De architect is niet bekend. Ons gebouw en de buurt is onderdeel van Plan West. Het gebouw heeft prachtige details. Golvende gevels, grote vlakken baksteen, twee symmetrische schoorstenen. Bureau Monumenten & Archeologie omschreef het gebouw in 2005. Wij hebben de originele details, indeling en sfeer zoveel mogelijk in stand gehouden en door de jaren heen gerestaureerd.

Vanaf de sleuteloverdracht in 2013 zijn we plannen gaan maken voor het verduurzamen en het klimaatbestendig maken van het gebouw. Zoals het beheersbaar maken van de energiekosten en het gebruiksklaar maken van het gebouw. We pakten tochtstrippen, plaatsten deurdrangers, installeerden thermostaatknoppen op de radiatoren en isoleerden de verwarmingsbuizen door het hele gebouw. Altijd vanuit de focus op zo weinig mogelijk gebruiken en zoeken naar praktische low cost en low tech oplossingen.

In 2016 werden we eigenaar van het gebouw en konden toen grote stappen gaan maken in het herstel van het monument, isolatiemaatregelen en duurzame en efficiënte energie. In 2022 deden we de laatste grote investering. Door isolatie van het dak, vernieuwen van de dakbedekking met Rhepanol, het plaatsen van zonnepanelen en de isolatie van de daklichten in de twee trappenhuizen. Hier vind je een overzicht van al onze investeringen en maatregelen op het gebied van herstel, hergebruik, klimaatbestendigheid, biodiversiteit en energiebesparing.

Ons gebouw ging van een energielabel F in 2016 naar een label B in 2022.

We hebben de afgelopen jaren met een geweldig team samengewerkt aan deze verduurzamings-opgave. Onze dank gaat uit naar Herman van de Berg van Allicht, Robert Slijkhuis van WKZ, Frank Boon van Zuiderlicht, Ivo Tanis van Buro Regen en Water, Jurriaan de Bruin van Script, Vincent Wubbels, Robert Nunumete, Bruno Pollé van Bruno Bouwt, Eric Hoefs en Ed van Tiel van Roofwatchers, Daan Molenschot van Klimaatroute, Erik Theissing van het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.