Nieuws

Women in Art

Tijdens International Womensday op 8 maart hebben Foto Kiekie, MidWest, de ondernemers van de Jan Eef en Stadsdeel West een prachtige expositie mogelijk gemaakt op het Mercatorplein: Women in Art.

De beelden, fotografie en illustraties, gemaakt door vrouwelijke kunstenaars zijn gecureerd door een select groepje ‘Vrouwen van West’. Een 10-tal ondernemende vrouwen uit Amsterdam West zijn de dialoog aangegaan rondom de kunst die zij gepresenteerd hebben gekregen. Denise van Kiekie Art: “Vrouwelijke kunstenaars worden anno 2023 nog steeds ondergewaardeerd, blijkt uit onderzoek van o.a. Oxford University en Erasmus Universiteit. Zo brengt kunst van vrouwelijke kunstenaars op veilingen gemiddeld 42% minder op dan van hun mannelijke collega’s en verdienen vrouwelijke kunstenaars op jaarbasis gemiddeld 1/3 minder dan hun mannelijke collega’s. Daarom vinden wij het hoog tijd om niet alleen in Kiekie tabloid maar ook in een expositie op het Mercatorplein en tijdens een event in De Hallen hier meer bekendheid aan te geven en vrouwelijke kunstenaars met Women in Art een platform te geven.”

De hele maand maart koop je via Kiekie Art een exclusieve print van bekende talentvolle fotografen en illustratoren. 15% van de opbrengsten van deze online print sale gaat naar UN Women. De rest van de opbrengst gaat naar de vrouwelijke maker.

De feestelijke opening van de expo op het Mercatorplein is op 8 maart om 17:00 uur met stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki. Er is een kort programma tot 19:00 uur met spoken word door Roziena Salihu, muziek door Khadija Massaoudi & Lucie de Saint Vincent. Hapjes van Vrouwencentrum de Baarsjes. Toegang gratis. De expositie is de hele maand maart gratis te zien op het Mercatorplein in de Baarsjes.

Hier lees je meer over de online sale en het programma op 24 en 25 maart in De Hallen.

Women in Art is mogelijk gemaakt door 10 internationale vrouwelijke curatoren, UN Women, WePresent by WeTransfer, De Hallen, MidWest, De Jan Eef en Stadsdeel West. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.