Nieuws

Shaffy’s Impro Jazz Club

Ramses Shaffy! Welke Amsterdammer kent hem niet. Vanuit de Shaffy gedachte en het Shaffy chantant theater, ontstaan in de  jaren 60 in het Felix Meritis Huis, wordt er maandelijks een Jazz Impro avond georganiseerd in MidWest. De afgelopen twee jaren vonden deze avonden plaats in de sociëteit van het Ramses Shaffy Huis op de Piet Heinkade.

De Jazzclub avonden, die elke 1ste vrijdag van de maand worden georganiseerd  staan in het teken van improvisatie.  Musici van alle leeftijden komen samen om muziek te maken. Dat is de Shaffy gedachte !

 

Initiatiefnemers van de avond zijn Carmen Sars, singer songwriter/theatervrouw en Bernadette Zevenhuizen, producent/owner Stijl No7 photography | production | concept store en co-founder Ramses Shaffy Huis.

“Wij wonen allebei in de Baarsjes en zagen direct dat het cafe van MidWest een ‘perfect match’ is voor onze jazzclub. We hebben een plek gevonden waar muzikanten en publiek een huiskamer hebben in een bijzonder gebouw met een rijke geschiedenis in onze eigen buurt en in de stad van Ramses.”

Vrijdag 5 april met: Carmen Sars, Berenice van Leer, Mathilde Santing, Michelle Schimscheimer, Karel Boehlee, Gerard Alderliefste en Emiel Wienholts.

Entree: € 10

Deuren open: 19:00 uur

Aanvang: 20.00 uur

In principe geen reservering, maar we vinden het wel leuk om alvast te weten of  je komt.

Contact/mail Bernadette

Contact/mail Carmen

 

Line up voor vrijdag 5 april

Carmen Sars

singer song writer, studeerde aan het Hilversumse conservatorium en bracht diverse albums uit met hoofdzakelijk eigen werk en won daarmee een zilveren harp. Met haar jazzy bluesy sferen gehulde muziek- theatervoorstelling ”Aangeraakt door Liefde” speelt zij al jaren in het land.

Karel Boehlee

Pianist en geliefd sessiemuzikant, wat resulteert in optredens met nationale en international jazzmusici zoals, Gino Vannelli, Peter Erskine, Toon Roos, Simone Pormes, Loo van Gorp Fay Claasse, Trijntje Oosterhuis e.a. Sinds 1996 was hij de vaste begeleider van Toots Thielemans en tourde met hem over de hele wereld. In 2013 ontvangt hij de Arena Jazzaward, een prijs voor de beste begeleidende muzikant.

Gerard Alderliefste

Gerard is naast arts; zanger, gitarist en pianist. Met een focus op het franse ”powerchanson” speelt hij 23 jaar in de driemansband ”Alderliefste”. Landelijk bekend werd de samenwerking met Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Vanaf 2019/2020  op tournee  met theatershow ”Gerards Alderliefste & Friends, een octet van muziekvrienden die de betere franse chansons nieuw leven gaat inblazen.

Berenice van Leer

Opgegroeid in een muzikale familie (dochter van Thijs van Leer) waardoor muziek vanaf de geboorte door de aderen stroomt. Studeerde jazz aan het conservatorium en  volgde een opleiding tot actrice. De combinatie van deze 2 disciplines heeft geresulteerd tot een unieke artistieke performance, persoonlijkheid en jazz zangeres. (En Baarsjes Babe 😉

Mathilde Santing

Veelzijdige zangeres. Haar laatste album: Both Sides Now, the songs of Joni Mitchell (live) – 2016. Het concert kreeg in de Volkskrant vier sterren. Mathilde is regelmatig te beluisteren in Nederlandse theaters, de North Sea Jazz Club en verzorgt gastoptredens voor onder anderen Sven Ratzke en Thijs Borsten. Vanwege haar grote liefde voor de schoonheid van de akoestische muziek laat Mathilde zich tegenwoordig graag uitnodigen voor intiemere huiskamerconcerten.

Michelle Schimscheimer

Humorist en melangool. Graait het liefst in de krochten van haar fantasie om te balanceren op de randen van realiteit en gekte. Ze brengt een combinatie van verhalen, liederen en stand up. Laat je ontwrichten.

Emiel Wienholts

Veelzijdig saxofonist.

 

De line up zal elke maand worden aangepast met een diversiteit aan musici die ieder met zijn/haar specialiteit mee willen jammen.

Gasten uit het publiek kunnen intunen en tot de late uurtjes into the impro gaan. Let’s plug&play !

foto: Bernadette Zevenhuizen

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.