Podcasts

  • Het kleine gymzaalgesprek:

Alles gecanceld. Een lege MidWest agenda. Geen artiest meer op het podium. Geen workshops in de lokalen. Geen verhalen meer aan de bar.

Maar wel een klein gesprek op de bank in onze gymzaal. Want hoe gaat het nu met jou. Wat doe je wanneer je niet meer kunt doen wat je altijd deed. Wat doe je nu. En waarom? Vertel het.

En wij luisteren mee.

Dit zijn de podcasts liever de gesprekken ook bekijken? Dat kan, hier staan de video’s.

aflevering 8. Kim heeft een reisorganisatie ‘De Reisbrigade’, niet makkelijk in coronatijden. Ze liet zich niet kennen en begon midden in de corona-crisis twee nieuwe reisorganisaties Expeditie Europa en Avontuur dichtbij. Ze verteld Sieta wat haar beweegt en hoe ze de reiswereld na corona voor zich ziet.

aflevering 7. Susanne verdient haar geld met de Dood, ze verteld Sieta in een bepaald niet doodnormaal gesprek hoe wij de dood in onze cultuur wegstoppen en dat het belangrijk is om een uitvaart in eigen hand te hebben en dat doodgaan ook wel wat duurzamer zou kunnen.

aflevering 6. MidWester van het eerste uur, dominee en activist Rikko bestelde een vliegtuig en vloog ermee naar Griekenland om de belofte van de Nederlandse regering na te komen en vluchtelingen op te halen. “Was dat geldverspilling? Je kunt de mensen in het kamp gewoon bellen”, zegt Rikko. “En vraag wat zij ervan vinden”.  Een gesprek over woede en over geloven. En de kracht van het doen.

aflevering 5. Moe is ze van die hele discussie over racisme die voor haar al meer dan 20 jaar duurt. Met haar video ‘Ik Zie Wat Jij Niet Ziet’ kiest Chee-Han Kartosen-Wong voor een gesprek over anders zijn. Ze zegt: “Witte kinderen hebben een spiegel en een raam, niet witte kinderen hebben vaak alleen een raam. Het is echt de hoogste tijd dat zij ook een spiegel krijgen.”

aflevering 4. Hoe faalt de taal van het individu als we het hebben over klimaatverandering? Wat kunnen wij leren van bijen, bomen, slijmzwammen en poolvossen? De bevlogen artiesten Max Barton en Jethro Cooke vertellen Sieta over hun theatercollectief Second Body, hun nieuwe show en album The Animals.  Natuurlijk laten ze  horen hoe hun ‘animals’ klinken. Luister mee! 

aflevering 2. De moeder van MidWest en inspirator van velen in gesprek met Sieta over corona, over flexibiliteit, over tegenslagen en de kansen die daar uit voort komen. Over theater, over het dorp, over zingen en niet bij de pakken neerzitten.

aflevering 1. “Ze reist de wereld rond met een grote crew van Kraak & Smaak. Ze leeft uit een tas. Op het podium krijgt ze met de show energie van duizenden mensen die meezingen en dansen. En dan ineens is het stil. Geen shows. Alleen thuis. Agenda leeg. En nu?”

Meer van dit?

Wil je ons steunen zodat we ook in deze donkere tijden een lichtpuntje in de buurt kunnen zijn? Dan kunnen we samen met onze vrijwilligers door blijven gaan met het maken van deze kleine gymzaalgesprekken. Misschien wil jij wel iets vertellen op de bank. Maar doneren is ook altijd fijn. Dank alvast!

  • West in MidWest, in samenwerking met Stadsdeel-West


We hebben het allemaal zo druk. Soms lijkt het al lastig om eventjes 10 minuutjes te luisteren naar een ander. Merel Steinweg, een van onze sjoelclubbers, besloot in haar drukke agenda tijd te maken om een aantal podcast afleveringen te maken. Over MidWest. En de kunst van MidWest. Ze sprak een aantal mensen in het gebouw, in de tuin en in het café.

Lees ook: Koppen dicht en luisteren

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.