Nieuws

Open!

Eten, drinken, broodjes bakken, griezelen, schoolfoto’s laten maken, buurtflirten, filmkijken, 3d printen. Een boordevol programma tijdens de opening van MidWest. Zo’n 400 mensen vierden vrijdagavond 27 september feest met ons en elkaar.

Rond 6 uur vond de openingshandeling plaats door portefeuillehouder Godfried Lambriex. Zo’n 100 buurtbewoners zagen dat de Lambriex samen met de initiatiefnemers Hekkens, Van Hoeven en Groenink de ‘gevel-foto-expositie’ met foto’s van Baarsjesbewoners door fotograaf Jose Costa werden onthuld.

Het Noordplein was omgetoverd in een terras met zo’n 15 lange picknicktafels en banken. Vanaf 6 uur stroomden de mensen het terras op. Terwijl de mensen van Foor El Quaar bordjes vol lekker opschepten en uitserveerden. De mensen van Foor El Quaar hadden voorafgaand aan de opening een tweetal workshops gekregen van MidWest huurder Variatie in de Keuken. Zo ontstond het menu van de avond: oa. vega loempia’s, falafel en couscoussalade. Het eten viel enorm in de smaak. Het was lastig een plekje te vinden aan de lange tafels die sfeervol gedekt waren.

In de gymzaal had fotograaf Jose Costa een fotostudio ingericht. Dit was een van de beste bezochte en populairste locaties in het pand. Mensen stonden in de rij om achter een origineel jaren 50 schoolbankje plaats te nemen en in elegant zwart wit vereeuwigd te worden door fotograaf Jose en zijn zoon. Hij maakte meer dan honderd portretten op die avond die in de weken daarna via zijn website gratis konden worden gedownload.

Ook was de gymzaal een expositieplek van Foto Kiekies Fotowedstrijd “Kijk mijn familie”. De 3 winnaars en Foto Kiekie werkten graag mee om hun werk op deze dag te kunnen presteren aan de buurt.

Bezoekers vonden hun weg in het gehele gebouw. Op de tweede etage was de vintage winkel van Marie Lisah Hermkes ‘Play Rewind Fast Forward’ open. Daar werd lekker geshopt. Een paar deuren verder gaf Maarten de Coninck een demostratie 3 D printen in zijn Pobject studio. En op de eerste etage werden groot en klein in spanning gebracht met de griezelspeurtocht ‘Liesje is zoek’, die een tragische afloop had in de kelder van MidWest.

De muzikanten van IBO liepen en dansten tussen de buurtbewoners door met hun vrolijke en opwekkende muziek. Niet alleen hun muziek maar ook de verlichting een aankleding van van het plein zorgde voor een zomerse en ontspannen sfeer op het drukke plein. Binnen zorgde koor de ‘Angels’ voor de muziek. In de gymzaal, met de overigens fantastische akoestiek, traden zij op met een aantal van hun meerstemmige liederen.

In de kantine werden de drankjes besteld. daar was het een drukte van belang. Er werd niet alleen geborreld, maar de film ‘MidWest toen en nu’, gemaakt door Buurttelevisie West en buurtbewoners werd daar afgespeeld tussen de schuifdeuren.

De avond was goed voor het ontmoeten van nieuwe en bekende buurtbewoners. Mensen werden aan elkaar gekoppeld, maakten kennis met elkaar en deelden hun buurtervaringen. Een groot aantal vrijwilligers melden zich aan voor verschillende klussen en ook werden er afspraken gemaakt met potentiele huurders. Ook ambteraren en politici waren in grote getale aanwezig. Dat was ook belangrijk voor het verhaal van MidWest. Want de opening vierden we in 2013, in 2014 moeten er grote beslissingen worden gemaakt op gemeenteraadsniveau met betrekking tot de duurzame toekomst van MidWest.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.