Nieuws

Kom as vrijdag naar onze feestelijke opening!

IMG_5866

Programma

18:00 inloop

18:30 Openingsactie/ceremonie: Wethouder Freek Ossel en Portefeuillehouder Godfried Lambriex onthullen samen met Nathalie, Arnoud en Anita de foto’s van Jose Costa. ‘Foto’s van de buurt, door de buurt in de buurt’

Muziek

IBO speelt:

19:00 tot 19.30

19:45 tot 20:15

21:15 tot 21:45

Angels:

20:30 tot 21:00

Lekker eten in MidWest – in de Noordtuin van MidWest

Foor El Quaar gaat vegetarisch koken voor de buurt. Proef de verschillende culturen, bereidingswijzes en smaken. Op tafel staat: couscoussalade, falafel, couscousloempias, tortilla en groente frittata met humus en olijven.

Scouting Amsterdam gaat koken op open vuur. De jongeren gaan samen een kooktafel maken en koken Groente tajine met seizoensgroente en rassel nout, naan en rijst.

De Vloer op met De Trap:Improvisatie theater door studenten en docenten van Theaterschool de Trap op de 2e etage.

‘Liesje is vermist’ vanaf 21:00 uur: ‘griezelroute’ door MidWest

Foto expo ‘In gebruik’ door Linda Rusconi. Linda (buurtbewoner en fotograaf/illustrator en ontwerper) fotografeerde de gebruikers van het voormalige schoolgebouw. In maart 2013 woonden er nog studenten als anti-kraakwacht. Een paar maanden later legde ze de ingebruikname van het gebouw door buurtondernemers vast.

Foto expo ‘Detailhandel in de Baarsjes’ door Fotoarchief de Baarsjes. In het MidWest Atelier op de begane grond bij de ingang.

Foto expo ‘Kijk, mijn familie’ door Foto Kiekie. De vijf genomineerden voor de fotowedstrijd ‘Kijk, mijn familie’ exposeren in het kader van de Fotoweek 2013 in MidWest in de Gym.

Buurtflirten vanaf 20:00 uur: In de Zuidtuin wordt geflirt. Ga er even voor zitten en leer je favoriete buurman en/of buurvrouw beter kennen.

Check West van 19 uur tot 20:30 uur:Shirley Brandeis en Ninja Kors schreven en fotografeerden een heel boekje bijelkaar over Amsterdam West. Maak kennis met deze buurtlovers. En…het boekje is te koop.

Welkom in MidWest: Laat je zelf portretteren door Jose Costa, de fotograaf van de gevel expo, in de gymzaal.

Buurtdocu: Buurttv West maakte een docu over het voormalige schoolgebouw. Oude bewoners en scholieren en nieuwe bewoners van het gebouw komen aan het woord in de korte film.

Zoete buurtbroodjes bakken met ‘De Smaak te pakken’:Esther Boukema gaat met buren broodjes bakken

Koopavond Vintage shop Play Rewind Fast Forward: Marie Lisah zet de deuren van haar vintage winkel – atelier op de 2e etage wagenwijd open.

3D Printing in MidWest: In een 30 minuten sessie van Pobject weet je in ieder geval meer dan je buurman over 3D printing!

Post van MidWest: Schrijf een mooie groet naar je buren, wie weet krijg je een groet terug!

Helpen in MidWest?

MidWest is een buurtbedrijf. En altijd op zoek naar handig en slimme buren. Kan jij ook iets? Steek je handen uit je mouwen en help ons met onze tuin, de culturele programmering of ons ‘huishouden’.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.