Nieuws

Ik wil een Kip (in West)

Schermafbeelding 2015-02-19 om 00.17.58

Rondscharrelende kippen, wurmpjes pikkend op het schoolplein van Midwest. En af en toe eitjes ophalen van eigen kippen. Dat kan! Buurtbewoners en directe buren van Midwest krijgen de mogelijkheid om deel te nemen in een collectief kippenhok.

Hoe werkt het?

Als deelnemer kan je je groente-afval voeren aan de kippen en ca. eens in de twee weken je eigen eitjes ophalen. Het aantal is afhankelijk van de leg, maar naar verwachting kan je iedere maand een doosje ophalen. Als je op het juiste tijdstip komt, kan je ze zelf onder de kip vandaan halen.

We beginnen begin april, dan wordt er nog niet veel gelegd. Maar met Pasen rekenen wij op volle inzet van onze kippen. Het plan is om dit jaar ook bevruchte eieren te laten uitbroeden en zo een tweede hok te vullen. De haantjes zullen we (laten) slachten tegen de tijd dat ze gaan kraaien. De kippen hebben dagelijks enige zorg nodig. We zijn ook nog op zoek naar een paar extra vrijwilligers.Wil je een taak op je nemen, dan graag. Het is echter geen voorwaarde om mee te mogen doen.

Wat kost het?

De inleg voor een heel jaar is € 50, dan mag je ook komen schoonmaken. Wil je dat niet, dan betaal je € 75. Zo kunnen we onze vrijwilliger(s) ook af en toe belonen voor het onmisbare werk. Als eigenaar van het kippenhok en van de kippen krijg je naast je eieren een welkomst/lidmaatschapcadeautje en een uitnodiging voor onze proeverijen in de tuin van MidWest.

Hoe meld ik mij aan/meer informatie?

Mail naar kipwest@kabokkel.nl en doe dit vóór 14 maart. Voor 1 april krijg je te horen of je mee kunt doen, toewijzing is op volgorde van aanmelding, waarbij aanwonenden voorrang hebben. Het aantal deelnemers is beperkt.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.