Nieuws

Stip op de horizon

Het slechte nieuws is: voor MidWest zijn deze tijden financieel niet vol te houden. Met het wegvallen van de zaalverhuur voor de bijeenkomsten, vergaderingen en events misten we plotsklaps bijna 70% van onze inkomsten. Het goede nieuws is: we zijn allemaal gezond gebleven: ons team, onze vrijwilligers en onze huurders boven. En nog meer goed nieuws: door de organisatie opnieuw te ‘structureren’, financiering van de bank en nieuwe investeerders heeft MidWest weer een toekomst.

We besloten in mei om in de zomermaanden de focus te leggen op onze sociale en culturele programmering. Financiële opbrengsten zouden er nauwelijks zijn. Waardevolle ontmoetingen, sociale opbrengst en cultureel aanbod voor buurtbewoners werden onze belangrijkste doelstelling. Met steun van stadsdeel West, MidZomerMokum, werd MidWest de tuin van de buurt en ontvingen we in juli ca 1.000 bezoekers. In het najaar deden we mee met West Verbindt en in bedachten we met een mooi team voor en achter de camera’s en mic’s de Gymzaalgesprekken. In oktober gingen Eartha en Lotte de Buurtmaaltijd koken.

Zo maakten we van een nood een deugd. Want wij weten natuurlijk al heel lang dat ontmoetingen veel meer waarde hebben dan financieel rendement.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.