Nieuws

Een jongerencafé voor rouw

Elke laatste woensdagavond van de maand wordt het café van MidWest het Rouwcafé. Een plek waar 20’ers en 30’ers die iemand hebben verloren, bij elkaar kunnen komen en op een laagdrempelige manier steun bij elkaar kunnen vinden.
Cyril, Femke, Rosalie en Chaja, de oprichters van het Rouwcafé, kwamen op dit idee omdat zij zelf ervaring hebben met rouw en merkten dat er weinig ruimte en tijd is om dit echt te bespreken. Het mooie van het Rouwcafé is dat je omringd wordt door mensen die écht begrijpen hoe het is om iemand te verliezen. Dit en de huiselijke en gemoedelijke sfeer van het café in MidWest zorgen ervoor dat het makkelijker wordt om deze ervaringen met elkaar te delen en even echt de tijd voor elkaar te nemen. Er ontstaat daarmee ook een plek waar mensen duurzame verbindingen met elkaar kunnen aangaan en elke maand naar terug kunnen komen.
Dat dit initiatief een groot succes is, bleek direct al uit de grote opkomst. En dit succes is ook binnen de media niet onopgemerkt gebleven. Zo verscheen er in februari een mooi stuk in Het Parool en mochten Femke en Cyril in maart hun verhaal vertellen bij Radio 1! Inmiddels is het Rouwcafé een zelfstandige stichting en zijn Cyril en Femke aan het onderzoeken of er Rouwcafé’s op andere plekken in het land gestart kunnen worden.
Het is mooi om te zien dat dit initiatief de aandacht krijgt die het verdient. We hopen dan ook dat steeds meer mensen het Rouwcafé weten te vinden. Mocht jij mensen kennen of zelf graag een keer langs willen komen, meld je dan aan hier aan of via de Instagram van het Rouwcafé, @rouwcafe.meetup
Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.