Nieuws

BuurtOven & DankBank

Schermafbeelding 2015-06-04 om 12.02.24

Op zondag 7 juni, vanaf 11u tot 15.00 openen de PopUpKerk en Midwest een splinternieuwe leemoven voor pizza’s en brood voor de buurt. De oven is geschonken door de Amsterdamse Leemfabriek Tierrafino en zal elke eerste zondag van de maand gebruikt worden om pizza’s in te bakken en broodjes te bereiden. Buurtbewoners en liefhebbers kunnen zelf pizza-ingredienten meenemen of een eigen deegje komen brengen. Pizza’s worden ter plekke verorberd, broodjes kunnen afgebakken weer mee naar huis.

‘In de kleine dorpjes in Marokko staan buurtovens waar de dorpelingen hun deegje komen brengen en die afgebaken weer ophalen. Het zou heel mooi zijn als deze oven een verbinding maakt tussen hen en de hipsters die weer hun eigen deegjes bereiden.’ aldus Rikko Voorberg, oprichter van de PopUpKerk. ‘En brood delen is toch een beetje de basistaak van de kerk, dus dat doen wij dan ook. Op onze eigen PopUp-manier.’

Bij de opening van de Buurtoven vindt de bezoeker ook één van de bankjes van het bankjescollectief, het grootste openluchtcafé van Nedeland. Dit ‘cafe’ bestaat uit amsterdammers die op hun eigen buurtbankje anderen uitnodigen om iets leuks te doen. Voor Midwest vindt je de DankBank waar je naast het bakken van pizza’s en broodjes, kunt beschrijven waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. In het kader van ‘Dank je Wel?’ mag je met ons delen waar jij graag even bij stil wilt staan en dus bedankt voor zou kunnen zeggen.

De oven staat bij Midwest, Cabralstraat 1, waar ook de PopUpKerk bij elkaar komt. Deze voormalige school is door buurtbewoners omgetoverd tot een culturele hotspot voor de buurt. ‘Midwest heeft ondertussen een kippenren, een imkerij, een boomgaard – deze leemoven past precies in het rijtje,’ aldus Anita, drijvende kracht achter MidWest.

7 juni, 11.00 uur, BuurtOven en DankBank bij Midwest.

Aanmelden kan via Facebook:

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.