Nieuws

Bordje is leeg

De laatste weken merken we dat de vraag naar de maaltijden en een project als Bordje voor jou, bordje voor mij terugloopt. We klimmen voorzichtig uit de corona crisis en er zijn steeds meer maaltijdinitiatieven in de stad en buurt. En daarom hebben we besloten om te stoppen en dat we na de zomervakantie iets anders gaan doen.

Maar wat hebben we met veel liefde en plezier de Buurtmaaltijd gekookt. We begonnen in oktober vorig jaar uit bittere noodzaak. En nu negen maanden later hebben we meer dan 4340 maaltijden gemaakt waarvan we er ruim 2440 hebben weggegeven.
We denken terug aan die lange rij voor het gebouw tijdens het afhaalmoment, al die fijne buren die we hebben leren kennen en de gezellige middagen samen met de groep vrijwilligers om de maaltijd voor te bereiden.

En we bedanken al onze afhalers, bestellers, fans en donateurs voor de steun voor dit project. Het heeft ons veel gebracht en geleerd: onze ruim 30 vrijwilligers hakten en sneden maar liefst 1020 uur in de groenten die we kregen van Albert Heijn Postjesweg of voor een heel klein prijsje inkochten bij INSTOCK Amsterdam. Alle maaltijden bijelkaar maakten een stapel van 240m hoog. En zonder gekkigheid, we merkten ook dat door een project als Bordje voor jou, we buurtbewoners uit ‘verschillende bubbels’ samen in één lange rij kunnen krijgen.

Samen met ons team van super betrokken vrijwilligers zijn we nieuwe plannen aan het maken. Plannen over eten en samen eten. En die aansluiten bij hoe wij in de buurt met elkaar om willen gaan. Altijd met aandacht voor alles om ons heen, de mensen en onze omgeving, om je buurt mooier, sterker, liever en socialer te maken.
Nogmaals dank voor je steun en betrokkenheid. En hou ons vooral in de gaten. Voor je het weet mag je weer aanschuiven. En het kan zo maar zijn, dat we je weer nodig hebben.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.