Nieuws

Anita Groenink: “MidWest blijft MidWest. Alleen wiebelen de toiletpotten niet meer.”

“Een crowdfunding campagne voor ‘maar’ € 7500. Waarom zo weinig?’ -dat is de reactie die ik krijg van mensen. Het is heel simpel: MidWest is van en voor iedereen! In de aankoop van het gebouw en de verbouwing is heel veel geld geïnvesteerd. Dat is als het ware al ‘gecrowdfund’. Nu bieden we de mensen die het mogen gebruiken de kans om ook een ‘stukje MidWest’ te funden. Want hoe te gek is het dat je straks je laptop open kunt klappen op je eigen tafel in MidWest!”

‘Het houtje-touwtje-gevoel blijft.

“MidWest blijft straks MidWest. De plek waar een geweldige sfeer hangt, door alle leuke mensen. Maar de wind blaast niet meer door de gare kozijnen en de toiletpotten wiebelen niet meer. We zijn nog steeds toegankelijk, huiselijk en een tikkeltje sleets met een randje houtje-touwtje-gevoel. Natuurlijk worden we ‘hipper’, je drinkt hier straks serieuze cappuccino met micro-schuim. Maar we hebben al Bar Baarsch, Radijs, Café Cook en de School in de buurt. We worden geen restaurant. Wij blijven er alles aan doen om te zorgen dat de oudere buurtbewoner hier ook zijn gymlessen kan volgen. Maar je kunt ook met je vriendin binnenlopen voor koffie en taart of een biertje. Vijf dagen in de week, van 9 tot 6. Neem je lekker je oude broodkorsten mee, en voert ze aan de kippen in de tuin.”

‘Er moeten in deze stad plekken blijven,
waar iedereen welkom is.

“Er gaat bijna geen dag voorbij of je leest in de krant over de leefbare stad. Over groepen mensen die niet mee komen in de stad, over dat we gek worden van Nutella-winkels, over onbetaalbaarheid van woningen. Er moeten ‘inclusieve’ plekken blijven. Waar iedereen welkom is en zich kan ontplooien. Er zijn zoveel initiatieven die de stad beter voor iedereen maken. Die hebben plek nodig. Maar die plekken zijn er haast niet meer, want ze zijn onbetaalbaar zijn. In het café van MidWest komen de kinderen van de Weekend Academie straks de groep marketeers tegen die ook een zaal huurt. Met deze crowdfunding actie kun je daaraan meebouwen.”

Bouw ook mee aan de inclusieve stad en steun onze crowdfunding campagne hier!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.