Nieuws

Amsterdamspeld voor mede-oprichtster en directrice van MidWest

Op 24 juni 2022, heeft Anita Groenink de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van wethouder Melanie van der Horst. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor haar buurt en (sociaal) ondernemers in De Baarsjes.

Groenink zet zich al geruime tijd in voor sociaal ondernemers, als directeur van MidWest en als bestuurslid, voorzitter, vrijwilliger en adviseur voor verschillende organisaties en projecten. Stichting MidWest geeft culturele en sociale initiatieven en activiteiten een betaalbare plek in een duurzaam gerenoveerd schoolgebouw midden in De Baarsjes. Met de inkomsten investeert MidWest weer in de programmering en talentontwikkeling van initiatiefnemers, vrijwilligers en stagiairs.

Naast haar rol bij MidWest is Groenink medeoprichter van winkelstraatvereniging Geef om de Jan Eef, ambassadeur van Sociale Helden in Stadsdeel West, voorzitter van het Bestuur van de Stichting Trom in de Hallen en bestuurder van De Buurtcamping.
Vanwege haar jarenlange inzet voor zowel bewoners als ondernemers in De Baarsjes ontvangt Anita Groenink de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

bron: amsterdam.nl

foto: de westkrant

Terug naar nieuwsoverzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.