Aanmelden voor Afval naar Oogst

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Maar liefst 40% van ons afval is organisch en dat is zonde! Samen met de buurt maken we er waardevolle compost van bij ons in MidWest.

Wil je mee doen met composteren? Je kunt je aanmelden om jouw groente- en fruitafval in te leveren bij ons in de tuin. Lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden bij onze compostino groep? Je gaat dan samen met ons zorgen voor de composttumblers, data en best practises verzamelen en zo onze buurt nog mooier en groener maken.

Onderdeel van het Afval naar Oogst project

Met Afval naar Oogst maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt. Wij zijn onderdeel van Afval naar Oogst waarbij groenprojecten (buurttuinen, stadsboerderijen e.d.) zich inzetten bij de inzameling en verwerking van keukenafval uit de buurt. Door hieraan mee te doen lossen we bottom-up een deel van het grootstedelijke afvalprobleem op, versterken we de betrokkenheid van Amsterdammers, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg.

Afval naar Oogst begon in Amsterdam West in de ecologische tuin I Can Change the World with my Two Hands. Ondertussen zijn er al 11 locaties door de hele stad heen waar je kunt composteren.

Meer informatie kun je vinden op afvalnaaroogst.nl

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.