Broeii Recycle Lab

In ons Broeii Recycle lab en werkplaats recyclen we samen met de buurt ons plastic en groente- en fruitafval. We zijn er voor iedereen die op meer duurzame manier wil bijdragen aan de wereld.

Samen onderzoeken en bevragen we onze huidige manier van produceren en consumeren. We experimenteren met de mogelijkheden van zelf lokaal maken en recyclen.

Recycle jouw plastic

Take-away bakjes, shampooflessen, wasmiddelverpakkingen. Wij zijn blij met jouw plastic afval. Zo kunnen we samen aan de slag om nieuwe dingen te maken, door te experimenteren met recyclen en hergebruik. Wil je mee doen, of meer informatie. Meld je dan hier aan. En lees ook meer over de soorten plastic die we kunnen hergebruiken.

Composteer jouw groente- en fruitafval

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Maar liefst 40% van ons afval is organisch en dat is zonde! Samen met de buurt maken we er waardevolle compost van. Wil je mee doen met composteren? Je afval inleveren in de tuin van MidWest? Of lijkt het je ook leuk om compostino te worden? Je krijgt dat een workshop van ons en gaat dan samen met ons zorgen voor de composttumblers, data en best practises verzamelen en onze buurt nog mooier en groener maken. Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.

Over Broeii

Het Broeii Recycle Lab is een toegankelijk sociaal buurt-laboratorium waarin je aan de slag kan gaan met jouw afval. We willen de waarde van afval vergroten door het plastic te recyclen in bijvoorbeeld creatieve producten en projecten. Met het Afval naar Oogst compost project brengen we organisch afval weer terug in de groene keten. Beter voor de natuur en dus ook voor ons.

Broeii is een initiatief van een van onze MidWest huurders Tom van Beveren.

Van afval naar oogst is een project van I can change in samenwerking met De Gezonde Stad, Zimmerhoeve, Stadsboerderij Osdorp, Tropentuin en de Meevaart.

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.