Agenda

Wielercafé + Ronde van de Orteliusstraat

Het weekend van vrijdagavond de 7e en zaterdag de 8e staat in het teken van wielrennen. Zaterdag wordt de tweede Ronde van de Orteliusstraat gehouden. Een echt Amsterdams ‘volksfeest’ in de Baarsjes. Wielrennen, en samen met de buurt lekker eten, biertjes drinken, kletsen en eten. Een beetje Frankrijk in De Baarsjes.

Vrijdagavond is er voorafgaand aan de Ronde in MidWest een Wielercafé georganiseerd door Start to meet. Een ‘magazine-achtig’ programma met sprekers en interviews. Het café staat in het teken van Gerrie Knetemann -een van de beste Nederlandse wielrenners ooit én Amsterdammer. Waarom was hij zo geliefd bij de media, het grote publiek, zijn coaches, maar in mindere mate bij zijn mede-coureurs? Was hij te goed? Was het zijn Amsterdamse bluf, of zat het toch anders?

Ook gaan we voorbeschouwen op De Ronde van de Orteliusstraat, met de deelnemende toprenners (m/v) aan de Crit-race die de dag erna verreden wordt.

Tot de gasten behoren: Steven Rooks, Dion Beukeboom, Wiep Idzenga, Hans Prakke, Piet van Heusden, Lisa Worner, Luc Ducrot, David van Eerd, Martijn Veltkamp met muzikale omlijsting van Rini Dobbelaar (Trio Bier).

Start to meet Amsterdam wil het Nederlandse wielrennen een boost geven door een Amsterdamse profwielerclub op te richten.

Tijd: 20.30 uur – 23.00 uur

Aanmelden voor deze avond doe je hier.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.