Agenda

Second Body

Lichtpuntje voor 2021! Door de maatregelen wordt dit concert verplaatst naar een later moment.

 

Hoe faalt de taal van het individu als we het hebben over klimaatverandering?
Wat kunnen bijen, bomen, slijmzwammen en poolvossen ons leren over samenwerking en het nemen van verantwoordelijkheid?

 

Max Barton en Jethro Cooke, twee muzikanten en theatermakers uit Engeland, vormen samen het theatercollectief Second Body. Door live muziek, storytelling en wetenschap te combineren onderzoeken ze belangrijke, actuele onderwerpen. Hun nieuwe show The Animals gaat over onze relatie tot de natuurlijke wereld en ons onvermogen om de menselijke vernietiging van de aarde te vertragen. Het doel is om een diepe empathie te wekken voor de wezens waarmee we onze planeet delen, terwijl we enkele van de vooroordelen en culturele blinde vlekken bespreken die onze samenlevingen ervan weerhouden om echte vooruitgang te boeken.
Tijdens deze muzikale voorstelling speelt Second Body de muziek uit de show in kleine bezetting; een cyclus van 10 stukken gezongen vanuit het perspectief van verschillende wezens die getroffen zijn door de klimaatverandering. Ze zijn opgebouwd en gecomponeerd met behulp van transcripties van echte dierengeluiden; zingende trekvogels, zoemende bijen, zuchtende walvissen en huilende vossen voegen allemaal hun stem toe aan de mix.

 

Vrijdag 30 oktober
19:00 deuren open
20:15 showtime
Tickets: € 15 / 10
Ticketlink
(alleen online, geen kaartverkoop aan de deur)

Muziek. Dat gaat ons door deze tijden heen slepen. En daarom vanaf 23 oktober wekelijks live muziek in MidWest. Van Jazz tot Singersongwriter, van Electronic tot Klassiek van Pop tot Poetry. Een klein en fijn concert op onze gymzaalvloer.

Corona richtlijnen:
Bij het concert is er in kader van de Coronarichtlijnen plek voor 25 gasten. Hierbij houden we rekening met de voorgeschreven 1,5 afstand.
Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.