Agenda

MidWest Radio gymzaalconcert: Flora Sophi

Flora Sophi

Contrastrijke popliedjes met trip-hop en elektronica invloeden

 

Avant-pop artiest Flora Sophi creëert ontroerende verhalen die de luisteraar uitnodigen. Met haar heldere stem begeleid door sinistere synths en elektronische beats, ontstaat een constant spanningsspel tussen licht en donker.

Na een intiem debuut met de EP ‘FLORA’ (2018) brengt Flora Sophi met haar album ‘If/When’ (Above the Quiet, 2022) een plaat vol rijke, wonderlijke klanken die tegelijkertijd minimalistisch blijft. Ze zocht in dit album naar een groter geluid, maar verloor het intieme daarbij niet uit het oog. In dit contrastrijke geheel met pulserende synths en trip-hop beats vertelt ze je in dynamische zanglijnen over de vele plekken waar wij ons thuis kunnen en zouden moeten voelen. Juist de leegte en ruimte in zowel de muzikale composities als in de zang zorgen ervoor dat je gefascineerd blijft luisteren naar dit verfijnde klankpalet. De muziek van Flora Sophi komt tot stand in zowel Amsterdam als Berlijn, ze laat zich muzikaal inspireren door artiesten als JFDR, Thomas Azier en Portishead.

Haar volgende EP, ‘All that Glitters’, wordt in de zomer van 2024 in eigen beheer uitgebracht. Deze derde release is Flora Sophi’s eerbetoon aan Amsterdam, een sonische reis door haar geboortestad.

Luister naar Flora Sophi

 

Zaterdag 25 november 2023  I  20:30u

Tickets: €10,- (gratis voor We Are Public leden)

 

 

 

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.