Agenda

Klassiek….moeilijk? Welnee.

Thijs Bonger, muziekjournalist en o.a. werkzaam voor BN/De Stem, Muziekgebouw aan het IJ en het tv programma de Tiende van Tijl, vertelt over componistenlevens. Zijn lezingen zijn sterk biografisch gericht en met zijn muziekvoorbeelden geeft hij een impressie van het oevre van de componist.

Zijn lezingen zijn zeer toegankelijk, ook voor mensen die weinig van muziek afweten. Want hij vermijdt musicologische termen. En als hij er echt niet omheen kan dan legt hij ze even uit.

Er zijn drie lezingen:

 

Gershwin, woe 28 oktober

Forens tussen licht en klassiek – Gershwin(1898-1937) verdiende al goudgeld met zijn musicalhits maar droomde van een plaatsje tussen zijn grote klassieke vakbroeders. Hij kreeg zijn kans omdat het mode werd om jazz te verwerken in klassieke muziek.

Mozart, woe 18 nov

Wolfgang weergaloos wonderkind – Een wat minder bekende periode uit het leven van Mozart(1756-1791). Vier jaar oud begon hij te componeren en vóór zijn zeventiende produceerde hij al meesterwerken, die je zelden of nooit hoort.

Mendelssohn, woe 20 jan

Hyperbegaafd, rusteloos multi-talent – Mendelssohn(1809-1847) produceerde op zijn zestiende al schitterende muziek. Rond zijn twintigste was hij de beroemdste componist van Duitsland en vierde hij triomfen in Engeland.

 

19.00 u. (deur open 18:30u)

tot 21:00u

toegang €15

Er zijn een beperkt aantal kaarten, vanwege onze coronamaatregelen. Een kaartje reserveren kan alleen via reserveren@inmidwest.nl (graag o.v.v. de datum). Er is geen kaartverkoop aan de deur.

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.