Agenda

Het Filosofisch Diner, oude en nieuwe ongelijkheid

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest biedt Het Filosofisch Diner verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Sinds halverwege de vorige eeuw is er veel aan gedaan om gelijke kansen te creëren voor alle Nederlanders. Maar alle goede bedoelingen ten spijt heeft dat voor een nieuwe ongelijkheid gezorgd, die bijzonder hardnekkig is. In een samenleving waar opleiding doorslaggevend is, sta je als vanzelf achter wanneer je geen goede diploma’s behaalt. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat te doen als betere scholing niet tot betere kansen voor iedereen leidt? Zijn er dan andere oplossingen mogelijk?

woensdag 5 april 2023 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.