Agenda

Het Filosofisch Diner met Veronica Vasterling

Arendts politiek: zorg om de wereld
Staat de politiek te ver bij de burger vandaan? Hannah Arendt zou zeggen van wel. Als scherpe critica van de politiek in haar eigen tijd meende ze juist dat politiek denken en handelen thuishoort in de ruimte tussen burgers, de publieke sfeer. Wat vertelt haar analyse ons over de huidige samenleving? Aan de hand van Arendts begrip van vrijheid en pluraliteit laat Veronica Vasterling zien dat we als geëngageerde burgers meer grip kunnen krijgen op de grote uitdagingen van onze tijd.

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest

Het Filosofisch Diner biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

 

woensdag 11 januari 2023 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.