Agenda

Het Filosofisch Diner

Kun je filosoferen over een aardappel? De aardappel, een alledaags bulkproduct, kan gezien worden als wereldreiziger als middel in de strijd tegen honger, of als vorm van leven die wordt uitgebuit omwille van kapitaal. Onze relatie met de aardappel is exemplarisch voor onze relatie tot veel andere landbouwgewassen. Aan de basis hiervan ligt een systeem van denken: ons denken beïnvloedt dus ons doen. Kunnen we de wereld veranderen door anders te denken? Zo ja, hoe dan? Zo nee, hoe dan wel?

Elke eerste woensdag van de maand in MidWest biedt Het Filosofisch Diner verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Het diner vindt maandelijks plaats en elke keer staat een ander thema centraal. Dat wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

 

woensdag 6 december 2023 | 19:00u | Café Midwest

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.