Agenda

Drie docu’s in MidWest

Deze vrijdagavond organiseert MidWest een docu-film-avond met films van lokale makers.

Ver van Daan – Roderik Schaepman
In Ver van Daan onderzoekt Roderik Schaepman hoe zijn vader manisch-depressief werd en of hij de familiebanden, die sindsdien verstoord zijn, nog kan herstellen. Met zijn zoektocht hoopt hij ook meer te leren over de betekenis van de ziekte van zijn vader voor zijn eigen leven.

Naomi’s Secret – Saskia Gubbels
Saskia volgde in haar film Naomi’s Secret tiener Naomi en maakte een bijzonder portret van een Amsterdams meisje wiens moeder niet meer voor haar kan zorgen omdat ze in een gesloten inrichting woont.

Man in de Knoop – Frans Bromet & Nathan Vos
Bromet maakte de film – die overigens onlangs in première ging- in samenwerking met journalist en Baarsjes-buurtbewoner Nathan Vos. In het boek ‘Man o man’ – geschreven na de zelfmoord van zijn broer – onderzoekt Vos of er iets met ‘de man’ aan de hand is? Hoe kan het dat zoveel mannen maar wat aanklooien, somberen, de weg kwijt zijn? Hoe kan het dat mannen die in de problemen zijn geen hulp vragen? Hoe kan het dat betrokken vaders en toegewijde echtgenoten zonder een psychiatrisch verleden niet meer willen leven?

Man in de knoop richt zich tot iedereen die wil weten waarom mannen in deze tijd in verwarring zijn. Niet dat daar een pasklaar antwoord voor is, maar de verhalen van de vrouwen die Bromet interviewde wijzen wel in een bepaalde richting. Hier vind je meer informatie over Nathan en de film.

Na afloop is er een nagesprek met de makers Saskia Gubbels, Roderik Schaepman, Frans Bromet en Nathan Vos. Deze niet zo vrolijke, maar indrukwekkende filmavond sluiten we af in majeur met live muziek van de Racketeers.

Aanvang 19:00 uur
Ver Van Daan      19:15 u – 20:15 u
Naomi’s Secret    20:30 u – 21:00 u
Man in de Knoop 21:15 u – 22:15 u
Racketeers          22:30 u
Toegang € 10,- ( We make the city & Leden-MidWest-prijs € 7,50)

 

Dit concert maakt onderdeel uit van het MidWest-openingsweekend tijdens het WeMakeTheCity-festival
Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.