Agenda

BuitenBios: Amazing Grace

In de onthullende concertfilm Amazing Grace van Aretha Franklin, spreekt ze nauwelijks een woord. Afgezien van een mompelend verzoek om wat water en een gedempt onderonsje met haar muzikale regisseur, wordt er geen woord in deze “documentaire” gesproken. In plaats van spreken richt ze haar concentratie volledig op de geest van de gospelmuziek die ze kwam uitvoeren tijdens de historische tweedaagse opnames, die plaatsvond in januari 1972 in de New Temple Baptist kerk in Los Angeles.

Hier vind je de trailer

De Amerikaanse singer-songwriter Aretha Franklin neemt haar gospelalbum “Amazing Grace” live op in 1972 in de New Temple Missionary Baptist kerk in Los Angeles. Ze wordt vergezeld door het Southern California Community koor, onder regie van Alexander Hamilton, en zingt vanachter de kerks lessenaar voor een overwegend Afrikaans-Amerikaans publiek.

Het live album werd een groot kritisch en commercieel succes en zou, geregisseerd door filmmaker Sydney Pollack, tevens als concertfilm uitgebracht worden. Pollack was echter niet in staat de film te voltooien omdat hij geen filmklapper had gebruikt om het beeld en geluid te synchroniseren. De film bleef op de plank liggen van de studio, tot Pollack de beelden voor zijn dood in 2008 overdroeg aan producent Allan Elliott. Hij slaagde er na twee jaar in om het beeld en geluid te synchroniseren en de film af te maken.

Oxville programmeert elke vrijdag avond in juli een film in de buitenlucht. Lekker naar de film in onze tuin, fleece dekentje mee en koptelefoon op (die leen je van ons). .

 

Vrijdag 10 juli, Amazing Grace

Tickets: €8,- (Sjoelclub en gasten van Sjalotte €5,- tot 23 jaar gratis toegang)

Start film: 22:00

– reserveer je plek –

Terug naar agenda overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.