MidWest Radio Gymzaalconcert: New Neigbours + voorprogramma Chrysalis

New Neighbours

New Neighbours is een (vier)koppige band uit Amsterdam. Wat begon als een vriendengroep, is uit(de hand)gelopen tot een project dat de poppodia van 020 aan het veroveren is. Ze combineren catchy melodieën vol energie met zoetsappige teksten vol melancholie. De band weet vreugdevol genres te vermengen om tot een nieuw en aanstekelijk geluid te komen. Op 10 Mei spelen de New Neigbours hun nieuwe singel “Give Me One More Night” live in Café MidWest. Kom langs om te dansen, springen, huilen en te zingen.

Luister naar New Neighbours

Voorprogramma: Chrysalis

Vrijdag 10 Mei I 20:00u
Tickets: €10,- (gratis voor We Are Public leden)

Op vrijdag eten we in MidWest gezellig met de buren samen in onze buurtkantine. 10 Mei gaat onze barman Max een heerlijk maaltje voor ons klaarmaken. Als je lekker mee wil eten kan je hier reserveren.

Pogingen tot afscheid

Theatermakers Sam Morris en Gerben Tuin doen met Pogingen tot afscheid een onderzoek naar nieuwe rituelen rond rouw in MidWest.

Er bestaan veel rituelen voor het verwerken van rouw na de dood, terwijl sommige vormen van rouw al vóór de dood beginnen. Met Pogingen tot Afscheid pogen zij iets te verbeelden dat hierbij zou kunnen ondersteunen.

Een balans tussen rituelen, handelingen, verhalen, monologen en dialogen, waarbinnen de toeschouwer zich vrij mag voelen om te bewegen tussen de rol van toeschouwer en de rol van deelnemer in een ritueel.

Sam en Gerben nodig iedereen uit om erbij te zijn. Om eventueel mee te doen, als u wilt. Om te pogen op een andere manier te leren vasthouden.

vrijdag 17 mei | kaarten vanaf €15 | aanvang 20:00u 

Koop je kaartjes hier

 

Het Filosofisch Diner: Taal geven aan muziek

Hoe kun je de ervaring van muziek beschrijven? Taal is niet in staat uit te drukken wat er met je gebeurt als je luistert naar muziek. Woorden doen geen recht aan het bijzondere van je ervaring en aan je emotie. Toch is muziek te belangrijk om onbesproken te blijven. Gelukkig staan ons naast de gewone taal nog andere uitdrukkingsvormen ter beschikking, zoals poëzie, beeldtaal en kunst. Maar het gebruik daarvan veronderstelt een andere manier van denken over muziek en een andere opvatting van kennis. Is het zo toch mogelijk om taal te geven aan muziek?

Jos Kessels studeerde rechten en filosofie en werkte aanvankelijk als musicus, journalist en filosofiedocent. Hij schreef een proefschrift over kennistheorie en filosofieonderwijs en specialiseerde zich in de theorie en praktijk van het socratisch gesprek. Sinds 25 jaar leidt Kessels gesprekken en trainingen met managers en bestuurders in verschillende sectoren van de samenleving: gezondheidszorg, overheid, politie, onderwijs, banken. Hij werkt vanuit bureau Eidoskoop, dat zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van ideeën. Kessels publiceerde bij Boom onder meer Geluk en wijsheid voor beginners (zesde druk 2012), Vrije ruimte (vijfde druk 2013), Spelen met ideeën (2012), Scholing van de geest (2014) en Het welgetemperde gemoed (2019).

1 mei | 19:00u | Café MidWest, Amsterdam

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

De Comedy Corner

Ontdek De Comedy Corner in MidWest elke tweede zaterdag van de maand, een geweldige avond in Amsterdam vol Nederlandse stand-up comedy. Er is ruimte voor nieuwe talenten en professionele comedians om hun nieuwste grappen uit te testen. De avond wordt afgesloten door de Cocopops, die funky soul jazz laat horen. Dat wordt lachen!

zaterdag 8 juni | aanvang 20:00u | kaarten € 15

Comedians open mic: Duncan MacDonald, Sebastiaan Hamers, Sebastiaan de Bie, Wieke Obbink-Bernhard, Debbie Smit
MC: Harry Glotzbach
Headliner: Esther van der Voort
Band: COCOPOPS

Koop je kaartjes hier

De Comedy Corner

Ontdek De Comedy Corner in MidWest elke tweede zaterdag van de maand, een geweldige avond in Amsterdam vol Nederlandse stand-up comedy. Er is ruimte voor nieuwe talenten en professionele comedians om hun nieuwste grappen uit te testen. De avond wordt afgesloten door de Cocopops, die funky soul jazz laat horen. Dat wordt lachen!

 

zaterdag 11 mei | aanvang 20:00u | kaarten € 15

 

Comedians open mic: Frank Buytendijk, Jeremy Schuurman, Nelson Martinez Aguilar, Froukje Bouman Flower, Dagmara Wilschut
MC: Davey Turnhout
Headliner: Tim Alpherts
Band: COCOPOPS

 

Koop je kaartjes hier

Rouwcafé Meetup Amsterdam

Elke laatste woensdag van de maand in Café MidWest het Rouwcafé, omdat er ook voor rouwen ruimte mag zijn. Niets moet, gewoon een ontspannen avond en een hapje eten met mensen die ook iemand zijn verloren.
Het Rouwcafé is een community voor 20’ers en 30’ers in omgeving Amsterdam die iemand zijn verloren.
We komen maandelijks bij elkaar om samen een hapje te eten. We halen steun (en gezelligheid) uit elkaar na het verlies van een dierbare.
Wil je een keer aanschuiven? Meld je aan via deze link en dan nemen we contact met je op.

 

Woensdag 24 april | vanaf 18.30u | toegang gratis

Het Filosofisch Diner: De beste filosofische ideëen om je moraal te verbeteren

De menselijke soort bestaat al honderdduizenden jaren, maar het inzicht dat we kunnen klussen aan onze moraal is relatief nieuw. We zijn er nog niet zo handig in. Bovendien hebben we alleen gammel gereedschap: ons feilbare verstand. Toch kunnen we onze opvattingen over goed en kwaad aanscherpen. Klaas Rozemond zet de beste verbeterideeën uit de filosofie op een rij. Via Socrates, Plato, Hobbes, Kant, Hegel, Rawls en anderen ontdekken we dat morele verbetering nodig en mogelijk is. Wie de morele lat hoger legt, wordt bovendien gelukkiger.

3 april | 19:00u | Café MidWest, Amsterdam

Kaartjes via Vuurwerk Filosofie

 

Pizza from the Block party

Kom pizza eten met je buren in MidWest op zondag 7 april. Onze pizzabakkers Bianca, Elena en Ricardo maken echte Napolitaanse pizza’s in hun eigen pizzaovens tijdens hun Pizza from the Block party. Wil je verzekerd zijn van een hapje en een drankje vul dan snel dit formulier in want op=op! Tot zondag!

Aanmelden: https://forms.gle/ozfUwiHewkjLvrvU8

Tijd: 12.00 – 18.00
Locatie: Het cafe en de tuin van MidWest

 

Braziliaanse korenmiddag

Buurtkantine in april

Elke vrijdag kookt er een buurtchef in de keuken van MidWest. Zo eten we iedere week het favoriete gerecht van een andere buurtgenoot. Voor maar €12,50 heb je een heerlijk maaltje.

  • Vrijdag 5 april – Iris maakt Indiase paddenstoelenkadai met masalawentelteefjes en toe plaattaart met ijs. VOLGEBOEKT!!!
  • Vrijdag 12 april – Deze week kookt Sasja een Italiaanse ovenschotel met toe panna cotta. VOLGEBOEKT!!
  • Vrijdag 19 april – Simone en Graziella’s special: Farfalle pasta met champignons en spinazie. De tiramisu maakt ’t helemaal af.
  • Vrijdag 26 april- Deze vrijdag kookt onze buurman Maourane Kefta B’Maticha: Stoofpot met vegan gehaktballetjes van gekruide kerstomaatjes, paprika en artisjokken. En toe roombastilla’s met sinaasappel en kaneel.
Vind je ’t leuk om zelf een keer te koken voor je vrienden, buren en collega’s, we zijn altijd op zoek buurtchefs voor de vrijdagen. Stuur een berichtje naar luud@inmidwest.nl.

Wil je komen eten? Reserveer hier!

of reserveer hier meteen betalen

(ajb vóór donderdag 12u)! En ’t kost maar €12,50 (richtprijs). Heb je een stadspas dan betaal je €5.

Meer informatie vind je hier.

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.