Koosje Koene

Geboren en getogen in Amsterdam tekende Koosje al van kleins af aan. Ze leerde tekentechnieken op de grafische school en studeerde fotografie aan de kunstacademie waarna ze zo’n tien jaar als freelance fotograaf heeft gewerkt. Ze werkte voor magazines, reclamebureaus en ontwerpbureaus en won een aantal prijzen met haar vrije werk.Toch pakte ze steeds vaker haar potloden weer op en haar liefde voor tekenen nam een steeds belangrijkere plaats in haar leven en werk in. Omdat ze zelf graag haar tekentechnieken wilde verbeteren, ontdekte ze dat de wereld van online cursussen heel wat te wensen over liet. Daarom begon ze met het ontwikkelen van online cursussen waarin ze haar kennis en technieken deelde met online leerlingen van over de hele wereld.

In 2014 richtte Koosje samen met schrijver en tekenaar Danny Gregory Sketchbook Skool op; een online tekenschool waarin deelnemers worden geïnspireerd te tekenen, en creatief gestimuleerd worden, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Niet door droge tekentechnieken te onderwijzen, maar door middel van goed geproduceerde video’s waarin je een kijkje in de studio en het leven krijgt van ’s werelds beste illustratoren, tekenaars en kunstenaars. Denk: studio tours, tekendemonstraties, verhalen en ervaringen, teken- en schildermaterialen, interviews, schetsboek tours, en inspirerende documentaires.

De Sketchbook Skool community, bestaat nu uit zo’n 50.000 mensen van over de hele wereld en blijft groeien. Sketchbook School is er om mensen te helpen die creativiteit en tekenen als onderdeel van hun dagelijks leven willen. De online community is sterk en actief, de deelnemers helpen elkaar en moedigen elkaar aan. Er worden vriendschappen voor het leven gesloten binnen de community – mensen ontmoeten elkaar zelfs ‘in real life’.

Foto: Cathy Levesque

Terug naar overzicht

Ik wil MidWest-nieuws!


Email
Voornaam
Achternaam
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets in MidWest.